woensdag, 06 februari 2019 08:50

Dropping 2019

Op zaterdag 26 januari was het dan eindelijk zover! De dropping van de buurt! Wat andere jaren toch zeker tot een van de populairste activiteiten beschouwd mag worden, kostte het dit jaar de organisatie behoorlijk wat moeite om de bus vol te krijgen. Maar na het verschuiven van de datum en de minimum leeftijd verlaagd te hebben naar 15 jaar, ging dat toch de goeie kant op.

Om 19.00u vertrok de bus vanaf de Hemelberg. Tijdens de reis werden de deelnemers afgeleid door het vragenspel “Mutsje op, mutje af”. Inge Peters won dit spel en had daarmee de eer om samen met haar groep als eerste de bus te mogen verlaten in het óóó zóóó mooie Borkel en Schaft!

In totaal werden er 5 groepen gedropt. De puzzel bleek voor de meeste onder ons niet al te moeilijk en vrij snel was duidelijk dat het eindpunt De Dommelvallei moest zijn. De eerste groep bereikte deze locatie al na een klein uurtje en hadden – zo bleek achteraf – ruimschoots tijd een leuke tekst te verzinnen op de enorme hit van André Hazes “Ik haal alles uit het leven”. Wie kent ‘m niet?!

Uiteindelijk kwam de laatste groep pas om 23.45u binnen…. De Zwaan in Borkel had ’n goeie avond gehad! De vragenlijsten waren ingeleverd en alle groepen moesten iets meebrengen wat met Kerst te maken had; dit varieerde van een Kerstbal tot een hele boom!

Slechts vier van de vijf groepen hadden een tekst geschreven voor het liedje. Zelfs hier in D’n Hemelberg zijn nog mensen die last hebben van plankenkoorts! Nadat die vier hun kneiter van André Hazes ten gehore hadden gebracht, kon het feest beginnen! Helaas gooide de technische apparatuur van onze eindbestemming hier wat roet in het eten ( niet in de snert, want die smaakte verrekkus!) en kostte het enige moeite om toch nog een muziekske uit de speakers te laten knallen.

Om 1.00u stond de bus weer klaar om ons terug naar Asten te brengen. Het duurt nog een kleine 2 jaar, maar dan hebben we weer een fantastische avond in petto. Tot dan!

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31